Vaka Analizi Çalıştayları, 22-25 Şubat 2016, ODTÜ, Ankara

Selamlar,

Erasmus+ programı kapsamında üç yıllık Case-Study Alliance Turkey (CAT) Projesi, İTÜ Arı Teknokent’in yürütücülüğünde ve Türkiye’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Hollanda’dan Rotterdam Erasmus School of Management-Case Development Centre ve İngiltere’den SMART Partners işbirliği ile başlatılmıştır.

Türkiye’de vaka çalışması yönteminin yaygınlaştırılması, yerel hikayelerden yola çıkılarak yazılacak olan vaka örneklerinin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması, bu vakaların kullanıldığı eğitim sürecinden geçen öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında olayları kavrama becerilerinin, analiz yeteneklerinin ve karar alma süreçlerinin iyileştirilmesi CAT’in amaçları arasında yer almaktadır.

Bu proje kapsamında gerçekleştireceğimiz ilk çalıştaylar 22-25 Şubat 2016 tarihleri arasında Ankara’da ODTÜ’de yapılacaktır. 22-23 Şubat 2016 tarihlerinde Vakayla Öğretim Eğitimi ve 24-25 Şubat 2016 tarihlerinde Vaka Yazım Eğitimi olacaktır. Vaka çalışması yöntemini derslerinde kullanmak isteyen, çeşitli kaynaklardan vaka çalışmalarını halen derslerinde kullanıp kendisi de eğitim amaçlı vaka yazmak isteyen, halen vakalar yazmakta olup bu konudaki beceri ve bilgisini geliştirmek isteyen kişilere ulaşmayı hedeflemekteyiz.

Yurtdışında oldukça yüksek ücretlerle verilen bu eğitim programı Erasmus+ desteğiyle katılımcılarımıza ücretsizdir. Eğitime katılmak için aşağıdaki çağrı metninin sonunda verilen bağlantıdaki başvuru formunu doldurmanız yeterlidir. Çalıştayların dili İngilizce'dir. Çalıştay programlarını bu epostanın altında görebilirsiniz.

Sınırlı sayıda katılımcıya yer verebileceğimiz bu çalıştayımızda özellikle ilk başvuranlara ve/veya vaka çalışması yazmaya niyetli olup bu konuda yaygınlıkla kullanılan bir yöntemi öğrenmek isteyenlere öncelik verilecektir. Bu yüzden en geç 14 Şubat 2016’a kadar başvuru formunu doldurarak yollayınız.

Ayrıca kısıtlı sayıda katılımcı için ODTÜ misafirhanesinde konaklama imkanı (tek kişilik oda 60 TL, çift kişilik oda 96 TL) bulunmaktadır.

Önceki yıllarda Vakayla Öğretim Eğitimi ve Vaka Yazım Eğitimiyle ilgili gerçekleştirdiğimiz farklı çalıştay/atölye eğitimlerine katılan fakat bilgilerini tazelemek isteyen ve bu eğitimlerden sadece birine katılmış olup diğerine katılma fırsatı bulamayan kişileri 22-25 Şubat 2016 tarihleri arasında aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Aynı zamanda konu ile ilgileneceğini düşündüğünüz kişilerle bu mesajı paylaşırsanız seviniriz.

Not: Projemizin iletişim e-posta adresi casestudyalliance@gmail.com’dır. Başvuru onay e-postalarınız ve gerçekleştireceğimiz diğer etkinliklerle ilgili duyurularımız bu adresten gönderilecektir. Etkinliklerimizle ilgili bir sorunuz olması durumunda bizimle proje e-posta adresimiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar diler, sizleri çalıştayımıza bekleriz.

Saygılarımızla,

Prof. Dr. S. Nazlı Wasti

Doç. Dr. Deniz Tunçalp

BAŞVURU FORMU:

CASE METHOD WORKSHOPS AT METU

A CASE-STUDY ALLIANCE TURKEY event

Teaching Case Studies

February 22-23, 2016,

9:00 am-4:30 pm

Writing Case Studies

February 24-25, 2016, 9:00 am-4:30 pm

MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY, ANKARA

ODTÜ Teknokent İkizler Binası Konferans Salonu

A case is a description of an actual business situation; it is a problem or challenge a decision maker has to solve. RSM cases bring the challenges of real-life business situations into the classroom to engage students in stepping into the shoes of today’s business professionals.

Do you use management case studies in your classroom sessions? Are you looking to get started as a case tutor or keen to improve your case delivery skills? The Case Teaching Workshop is for you. This workshop is provided by SMART Partners (UK), which has been involved in case study development with universities and scholars from across the globe for more than 20 years. During the workshop you will experience innovative case delivery methods and develop your own creative classroom skills with case studies.

Do you have interesting ideas, rich data, or both that you would like to develop into a teaching case? Do you wish to learn the ABCs of case writing and maybe pick up a few tricks of the trade? The Case Writing Workshop, given by Rotterdam School of Management Case Development Centre (CDC), will give you the confidence and equip you with the skill to write your own cases quickly and effectively.

Teaching Case Studies

February 22-23, 2016

SMART Partners

Program outline